QDP - 3D calculator

Headless
3D (STL/STP)
Svelte
Payload CMS

QDP is dé partner voor hoogwaardige plastic producten, met diepgaande kennis van spuitgieten, design en 3D-printen. Hun complete service richt zich op het leveren van topkwaliteit en het verminderen van kosten. De innovatieve aanpak van QDP worden bevestigd door hun eigen fabriek in China, ISO-certificering en het winnen van de Red Dot Award. Onze bijdrage aan QDP omvat een geavanceerde 3D-calculator, die offerteaanvragen efficiënter verwerkt, met minder menselijke inzet.

500 uur per jaar bespaart

Web App

3000+ offertes

15% meer leads

Dit is hoe we geholpen hebben

QDP ontdekte een uitdaging: handmatig leads omzetten in prijsopgaven kostte een zee aan tijd en energie. Die uren hadden ze liever besteed aan het bedenken en produceren van innovatieve producten. Veel leads overspoelde hun bureaus en helaas paste ook niet elke aanvraag bij hun diensten. Dat leidde tot verspilde tijd en energie.

Met dit probleem kwam QDP bij ons en hebben we een oplossing ontwikkeld, een 3D Calculator. Een tool die niet alleen klanten in staat stelt om razendsnel offertes te ontvangen, maar ook QDP bevrijdt van het tijdrovende offerteproces. Geen handmatige berekeningen meer, geen fouten door menselijk falen.

Met deze tool kunnen ze zich richten op wat ze het beste doen: prachtige producten maken!

3d geprint object

De loop van het project

Bij Volcano wordt het complete proces eerst goed doorlopen en uitgedacht, dan wordt er pas gestart met de eerste regel code. De calculator is van ontwerp tot development door ons gerealiseerd. Stratagie en marketing is in samenwerking met Create & Convert opgezet en uitgevoerd.

Structuur sessie

Wireframes

Design

Development

Testing

Launch

Onderhoud

Doorontwikkeling

Van 3D bestand tot prijs

Upload eenvoudig een vertrouwd STL- of STEP/STP-bestand. Met onze slimme converter toont hij zelfs oude industrie standaard STEP-bestanden in de browser.

We gebruiken het 3D-model voor een nauwkeurige berekeningen en genereren hiermee snel een offerte. Voor extra controle is er een handmatige invoermogelijkheid.

Dit hele proces is met één doel ontworpen: om de overgang van 3D-bestand naar prijs soepel en moeiteloos te maken.

Makkelijk beheer

De sleutel tot succesvolle projecten ligt in efficiënt beheer. Bij Volcano begrijpen we dit als geen ander en hebben we een intuïtieve oplossing gecreëerd. In de backoffice komt alles samen, waardoor de calculator moeiteloos aangepast kan worden.

Je houdt zo gemakkelijk overzicht over alle leads, met handige filteropties voor gestroomlijnde navigatie. Zodra een offerte een project wordt, is het bijbehorende 3D-bestand snel te vinden.

Complexe berekeningen in een vast format

Stel je voor: talloze variabelen zoals materialen, maten en prijzen, allemaal handmatig verwerken. Een tijdrovende taak. Maar onze innovatieve tool verandert het spel. We hebben deze complexe berekeningen omgezet in een naadloze ervaring. Onze Calculator voert ze automatisch uit, snel, dynamisch aanpasbaar en nauwkeurig. Wat voorheen uren kostte, is nu een kwestie van momenten.

Het resultaat


De impact van onze Calculator is indrukwekkend. Met de geïntegreerde Web App hebben we het offerte process naar een nieuw niveau getild. Dit resulteerde in een aanzienlijke besparing van 500 uur per jaar - denk aan de extra mogelijkheden die deze tijd biedt. Maar dat is nog niet alles. Onze tool heeft ook het aantal offertes gestroomlijnd, met meer dan 3000 offertes die moeiteloos zijn gegenereerd.

Met deze resultaten hebben we niet alleen het oorspronkelijke probleem opgelost, maar ook de efficiëntie en prestaties van de business drastisch verbeterd. Daarbij is de Calculator nu uitgebracht in meerdere talen en websites voor QDP

Reviews over het project

Maick

Eigenaar QDP

Zou ik Volcano aanbevelen? Absoluut. Ze zijn toegankelijk, luisteren goed en leveren uitstekende resultaten. Onze ervaring met Volcano is een succesverhaal met direct zichtbare resultaten.