KIS B2B - Ministry of Beauty

#Flutter
#IOS
#Android
#API
#GraphQL

Ministry of Beauty is gespecialiseerd in het leveren van een breed assortiment aan kappersproducten door heel Nederland, waaronder merken zoals KIS, L’ANZA, Absolution en meer. Ministry of Beauty richt zich op B2B verkoop aan kapperszaken. Hiervoor maken ze gebruik van een online webshop waar kappers hun producten kunnen bestellen.

5500+ Downloads

Flutter

30% new business

B2B

Dit is hoe we geholpen hebben

Als klanten van Ministry of Beauty hun KIS producten willen bestellen moeten ze gebruikmaken van de webshop van Ministry of Beauty. Een groot nadeel is dat deze webshop erg traag is en alleen werkt op desktop. Daarnaast is de webshop ook niet gebruiksvriendelijk. Een kapper is vaak erg druk en wilt even snel tussendoor bestellen. Ze zitten dus heel weinig achter een laptop. Dit in combinatie met de andere problemen zorgt voor veel irritaties bij Ministry of Beauty haar klanten wat leidt tot klant verlies.

De oplossing is heel simpel. Een goed werkende, snelle en gebruiksvriendelijke app voor op de smartphone. Een kapper zou hiermee heel makkelijk hun producten kunnen bestellen in de speciale KIS app.

KIS product

De loop van het project

Bij Volcano wordt het complete proces eerst goed doorlopen en uitgedacht, dan wordt er pas gestart met de eerste regel code. Het ontwerp van de app is gemaakt door Doorrood.

Structuur sessie

Wireframes

Design

Development

Testing

Launch

Onderhoud

Doorontwikkeling

One API to rule them all

Met dit project hebben we een krachtige composable headless API gebouwd. Deze middleware fungeert als een schakel tussen de KIS app en de verschillende services, zoals het beheren van gebruikersgegevens en het verwerken van betalingen, dankzij GraphQL-technologie.

De API is schaalbaar ontworpen om toekomstige groei te ondersteunen. Met de mogelijkheid om meerdere apps aan te sluiten op dezelfde API, kunnen we gemakkelijk nieuwe functionaliteiten en toepassingen toevoegen voor Ministry of Beauty. Zo blijft hun e-commerce strategie flexibel en klaar voor de toekomstige ontwikkelingen.

Het resultaat


Kappers kunnen nu zeer eenvoudig hun KIS producten bestellen in de KIS app en gemakkelijk laten bezorgen! De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is te downloaden in beide App Stores.

Reviews over het project

Mark

Techniek en Innovatie

Volcano is een uitstekende technische partner gebleken voor Ministry of Beauty, met een vlekkeloze samenwerking, efficiëntie, transparante communicatie, het halen van strakke deadlines, binnen het budget blijven en een "niet lullen maar poetsen" mentaliteit, waardoor we Volcano zeker aanbevelen aan andere bedrijven!

Lex

Doorrood - Design partij

Door goed op elkaar ingespeeld te zijn en onze expertise op het gebied van creatieve concepten, sterk merk-strategisch denkwerk en pakkend visueel design toe te passen, hebben we samen een app gecreëerd die de verwachtingen overtrof.