L'ANZA B2B - Ministry of Beauty

Flutter
IOS
Android
API
GraphQL

Ministry of Beauty heeft expertise in het aanbieden van een uitgebreid scala aan kappersproducten in heel Nederland, waaronder voor de merken zoals KIS, L'ANZA, Absolution en anderen. Ministry of Beauty legt de focus op zakelijke verkoop aan kapperszaken en voorzien hun met de benodigde materialen.

2500+ Downloads

Flutter

15% new business

B2B

Dit is hoe we geholpen hebben

Wanneer klanten van Ministry of Beauty hun L'ANZA producten willen bestellen, dienen ze gebruik te maken van de online winkel van Ministry of Beauty. Het grootste struikelblok is dat deze webshop aanzienlijk traag is en enkel op desktopcomputers functioneert. Bovendien is de gebruiksvriendelijkheid ver te zoeken. Kappers hebben doorgaans weinig tijd en willen snel en eenvoudig bestellen, zonder lang achter een computer te zitten. De combinatie van deze problemen zorgt voor veel ongemak bij de klanten van Ministry of Beauty, wat tot klantverlies leidt.

De oplossing is echter simpel: een goed functionerende, snelle en gebruiksvriendelijke smartphone-app. Met deze speciale L'ANZA-app kunnen kappers moeiteloos hun producten bestellen.

Lanza product

De loop van het project

Bij Volcano volgt men een grondige en doordachte aanpak, waarin het volledige proces zorgvuldig wordt doorgenomen voordat de eerste regel code wordt geschreven. Het app-ontwerp is verzorgd door Doorrood.

Structuur sessie

Wireframes

Design

Development

Testing

Launch

Onderhoud

Doorontwikkeling

One API to rule them all

Dit project heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een krachtige, samenstelbare headless API. Deze middleware fungeert als een verbindingspunt tussen de L'ANZA-app en diverse diensten, zoals gebruikersgegevensbeheer en betalingsverwerking, met behulp van de GraphQL-technologie.

Deze API is ontworpen met schaalbaarheid in gedachten om toekomstige groei te faciliteren. Met de mogelijkheid om meerdere apps aan te sluiten op dezelfde API, zijn we in staat om gemakkelijk nieuwe functionaliteiten en toepassingen toe te voegen voor Ministry of Beauty. Dit zorgt ervoor dat hun e-commerce strategie flexibel blijft en gereed is voor toekomstige ontwikkelingen.

Business specifieke aanbiedingen

We hebben een aantal aanbiedingen geïntegreerd in de L'ANZA app, waarbij we complexe berekeningen en veel specifieke situaties hebben opgenomen. Dit maakt het voor de gebruiker gemakkelijk om de juiste aanbiedingen te gebruiken en te profiteren van de beste deals, allemaal binnen handbereik met slechts een paar tikken op hun telefoon.

Geïntegreerd loyalty programma

Bij L'ANZA Healing Haircare wordt loyaliteit beloond met een kwartaalstaffel en productbonussen. Deze loyalty wordt op basis van geavanceerde bedrijfslogica berekend, waarbij zowel de totale omzet als specifieke factoren worden meegenomen.

Het resultaat


Kappers kunnen nu moeiteloos hun L'ANZA producten bestellen via de L'ANZA app en deze vervolgens met gemak laten leveren! De app is zowel beschikbaar voor Android als iOS en kan gedownload worden in zowel de Google Play Store als de Apple App Store.

Reviews over het project

Mark

Techniek en Innovatie

Volcano heeft zich bewezen als een voortreffelijke technologische partner voor Ministry of Beauty. De samenwerking verliep zonder problemen, met een hoge mate van efficiëntie en duidelijke communicatie. Ze slaagden erin om strakke deadlines te halen en bleven binnen het gestelde budget. Hun no-nonsense benadering van het werk maakt ons er zeker van dat we Volcano van harte aanbevelen aan andere bedrijven!

Lex

Doorrood - Design partij

Door nauw samen te werken en onze kennis van creatieve concepten, krachtig merkstrategisch denken en aansprekend visueel ontwerp effectief toe te passen, zijn we erin geslaagd om een app te ontwikkelen die de verwachtingen overtrof.