Cultuur Oost: De Kracht van Kunst en Cultuur

Headless
Payload CMS
Svelte

Cultuur Oost werkt samen met culturele partners, overheden en onderwijs om kunst en cultuur in Gelderland te promoten en te ondersteunen. Kunst en cultuur verbinden generaties, steden en het platteland, en verrijken ons leven met diversiteit en betoverende ervaringen.

9 content types

300+ pagina's

Dynamische Templates

Dit is hoe we geholpen hebben

Cultuur Oost stond voor de uitdaging van meerdere websites die voor verwarring zorgden bij gebruikers. Met talloze afdelingen en initiatieven binnen Cultuur Oost, was het noodzakelijk om deze onder één overzichtelijk geheel te brengen, passend bij de nieuwe huisstijl.

Bovendien beheert Cultuur Oost een aanzienlijke hoeveelheid content, variërend in aard en formaat. De behoefte aan gestructureerde ordening was groot, om gebruikers een moeiteloze navigatie te bieden. Onze oplossing omvatte het consolideren van informatie, het stroomlijnen van de gebruikerservaring en het optimaliseren van contentbeheer.

Dit alles terwijl verschillende mediavormen naadloos worden geïntegreerd om een rijke en boeiende online omgeving te creëren.

Cultuur Oost - Slogan

De loop van het project

Bij Volcano nemen we de tijd om het volledige website/platform proces zorgvuldig te doorlopen voordat we zelfs maar aan de code beginnen. Samen met Doorrood (verantwoordelijk voor alle vormgeving) hebben we een geoptimaliseerde website gecreëerd, waarbij het ontwerp (UI/UX) de grondslag vormt voor een vlekkeloze online ervaring.

Structuur sessie

Wireframes

Design

Development

Testing

Launch

Onderhoud

Doorontwikkeling

Diverse soorten content

Ons project omvatte een scala aan verschillende soorten content, waaronder evenementen, aanmeldingen, berichten, categorieën, regio's, downloads, vacatures, medewerkers, contactinformatie, CMK-initiatieven, Kunstbende en nieuwsberichten.

Om deze diverse content naadloos te presenteren, is alles opgebouwd in dynamic templates en dat samen met het ontwerp harmonieus in elkaar overgaat. Elke categorie werd zorgvuldig gestructureerd en vormgegeven, met aandacht voor consistentie en gebruikersgemak.

Zo hebben we een georganiseerde en boeiende gebruikerservaring gecreëerd, waarbij alle elementen naadloos op elkaar aansluiten.

Pixel perfect design

In nauwe samenwerking met Doorrood, onze designpartner, hebben we het design pixel-perfect uitgewerkt. We hechten veel waarde aan kwaliteit en precisie, waardoor elk detail tot in de puntjes is uitgedacht en uitgevoert. Het ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel en intuïtief, wat resulteert in een vlekkeloze gebruikerservaring.

Het resultaat


Na afronding van ons werk hebben we indrukwekkende resultaten behaald. We hebben niet alleen verschillende uitdagingen opgelost, maar ook een transformatie teweeggebracht in de online aanwezigheid van Cultuur Oost.

Dankzij de naadloze integratie van diverse content types en het gebruiksvriendelijke ontwerp, ervaart de gebruiker nu een moeiteloze navigatie. Deze verbetering heeft geleid tot waardevolle positieve feedback van zowel de klant als de gebruikers. Ze hebben benadrukt dat ze nu zonder enige moeite belangrijke informatie kunnen vinden en interactie kunnen aangaan, wat hun totale ervaring op het platform aanzienlijk heeft verrijkt.